Tipuri de ecran ale telefoanelor

Cand iti cumperi un telefon si te uiti la caracteristicile lui, de obicei acolo scrie ce tip de ecran are. Dar pe langa pretul produsului, designul si functiile lui trebuie sa te mai informezi si ce costuri ar avea eventualele piese sau reparatii pentru viitorul tau telefon. Daca te orientezi catre un Iphone 7 Plus trebuie sa vezi si cat te-ar costa eventualele defectiuni.

Displayul este cea mai important componenta dintr-un telefon si trebuie protejata. Dupa cumpararea unui telefonui, in cazul de fata, dupa cumpararea unui Iphone 7 Plus, trebuie sa mergi la un service gsm pentru a-ti pune o folie de protectie pentru a evita spargerea ecranului, ceea ce inseamna schimbare sticla la Iphone 7 Plus

Printre cele mai cunoscute tipuri de display-uri se numara cel LCD (Liquid Crystal Display). Acestea sunt destul de subtiri si de fragile pentru ca sunt construite dintr-o singura bucata de material, dar ce este drept, sunt construite din cele mai bune materiale. La randul sau, display-ul are si el o componenta foarte importanta, ci anume panelul, care din cristale lichide, care nu ar putea sa functioneze daca ar avea o lumina in spatele ecranului care radiaza folia de subtire de cristale. Acest tip de ecran, LCD, are nevoie de o lumina suplimentara pentru a afisa o imagine, si sursa de lumina se realizata din niste microtuburi si de pixelii care sunt impartiti subcategorii de pixeli, ci anume rosu, verde si albastru, iar prin intermediul acestor trei culori se pot obtine pana la 16,8 milioane de culori.  

Un alt tip de ecrane specific telefoanelor este cel AMOLED (Active Matrix Organic Lighting Emitting Diode) care este o tehnologie bazata pe OLED care creeaza un contrast mai bun al culorilor decat ecranul LCD. 

Diferenta dintre cele doua modele de ecrane este aceea ca la un tip negrul este mai intens (AMOLED) decat la celalalt. Si ambele au un dezavantaj comun, ci anume nu se vede asa bine imaginea de pe telefon la lumina soarelui. 

Urmatorul tip de ecrane este cel SUPER AMOLED si in principal in au noile telefoane ale companiei Samsung. De asemenea, sunt o tehnologie bazata pe OLED, daor ca reflecta mai putin lumina soarelui. 

Cei de la Samsung au mai creat ecranul SUPER AMOLED Plus, fiind o versiune si mai noua a tehnologiei OLED si are ca scop consumarea de energie cat mai mica si in acelasi timp sa aiba o vizibilitatea mai buna a ecranului in lumina soarelui. 

In cazul in care vrei sa beneficiezi de unul dintre aceste tipuri de ecrane, trebuie sa te uiti mai atent in caracteristicile telefoanelor, dar ai putea sa te interesezi si cat ar costa schimbarea unui display in functie de model. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *