Functii de la Google Assistant care ar trebui dezactivate

Viata de zi cu zi poate deveni mult mai comoda si mai simpla cu ajutorul unui asistent vocal. Aceasta poate spune cum este vremea de afara, temperatura din interior, poti controla alte dispozitive inteligente, poti sa apelezi persoane si multe altele. Totusi, sunt cateva functii care ar trebui dezactivate pentru a avea partea de o securitate mai buna sau daca vrei sa ai partea de conversatii mai naturale. Daca vrei sa afli care sunt aceste functii care ar trebui dezactivate, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Google a anuntat ca a facut cateva modificari cu privire la setarile de confidentialitate pentru inregistrarea vocala. Daca nu te inscri, Google nu va putea sa savleze inregistrarile sau sa le trimita la alti anilisti. Dar, chiar daca te-ai inscris acum sau daca erai inscris, poti sa alegi sa stergi acele setari. Pentru a le dezactiva, trebuie sa intri pe site sau pe aplicatie, la Acasa, atingi imaginea de profil, apoi la Setari asistent- fila Tu, selectezi datele tale in Asistent si derulezi pana la Inregistrari audio, unde trebuie sa apesi pentru a salva, modifica sau sterge inregistrarile. 

Conversatia continua este o functie care ii permite asistentului vocal sa asculte intrebarile fara sa fie nevoie sa spui „Hei, Google” a doua oara. Chiar daca este la indemana, iti pune confidentialitatea in pericol. Asa ca, mai bine o dezactivezi. Trebuie sa intri la Acasa, atingi imaginea de profil, apoi Setari, fila Asistent si vei vedea optiuni mai multe, printre care si cea de conversatie continua si trebuie sa apesi pentru a o dezactiva. 

Sensibilitatea „Hei, Google” se poate ajusta, fie ca este prea mare sau prea mica. Pentru a ajusta sensibilitatea trebuie sa accesezi Acasa, imaginea de profil, apoi Asistenta Setari si fila Asistent. Vor aparea mai multe optiuni, iar la sensibilitatea „Hei, Google” vei putea ajusta pentru fiecare difuzor din casa, de la cel mai putin sensibil, pana la cel mai sensibil. 

Daca ai un ecran inteligent, Nest Hub Max, Lenovo Smart Display sau altele, poate ca ar fi mai bine sa nu ai mereu camera activata. In spate, exista un buton de comutare pentru a se dezactiva camera si microfonul. Acest buton trebuie pornit atunci cand vrei sa vorbesti cu cineva, poate fi putin enervant, dar siguranta este mai mare. 

Google salveaza informatiile pe site-urile si aplicatiile la care ai cont. Daca vrei sa ai siguranta mare, atunci ar trebui sa dezactivezi aceasta functie. De la Acasa, atinge imaginea de profil, Asistenta Setari, atinge cele 3 puncte de sus si selecteaza Controale de activitate Google, de unde poti sa stergi datele. 

Asadar, daca te preocupa aspectul unei sigurante si confidentialitate mai mare, functiile de la Google Assistant de mai sus ar trebui dezactivate. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *